Září 2010

Elizabeth Reaser

17. září 2010 v 9:34 | majča |  Herci / Herečky

Povolání: Herečka
Datum narození: 15. 06. 1975 
Místo narození: Bloomfield, Michigan, USA
Znamení: Blíženci
Výška: 159cm

Životopis 

Elizabeth Ann Reaser je americká herečka. V roce 2005 natočila dva celovečerní filmy: Stay a The family Stone, ve kterých se proslavila. Roku 2006 si zahrála v seriálu Saved a hostovala také ve známém seriálu Chirurgové (Grey´s anatomy), jako žena bez tváře. V nynější době hraje hlavní roli v seriálu The Ex-list jako Bella Bloom. Elizabeth si zahrála i v úspěšném filmu Stmívání, který byl natočen podle knižní předlohy autorky Stephenie Meyer, hraje zde postavu Esme Cullen.

Reaserová se narodila v Bloomfield, Michiganu, na předměstí Detroitu. Je dcerou Karen Davidsonové a Johna Reasra. Je absolventkou na Juilliard School, rovněž tak na Birmingham Seaholm High Scool a Avondale High School. 

Byla objevena v Londýně, kde se připravovala na svou roli ve filmu Saved. V říjnu roku 2004 ji magazín Interview nominoval mezi "14 nově vznikajících tvůrčích žen". Získala cenu "Poroty" v Newport Beach Film Festival v roce 2006 za její práci ve filmu Sweet Land a v roce 2007 byla nominována ma cenu Nezávislého ducha jako "Best female lead". Reaserová také získala cenu Emmy Primetime za vynikající výkon hostujícího herce v seriálu Chirurgové za těhotnou ženu, která trpí amnézií.


Filmografie

Jako herečka
2010 - The Twilight Saga: Zatmění (The Twilight Saga: Eclipse) role: Esme Cullen
2009 - Twilight sága: Nový měsíc (The Twilight Saga: New Moon) role: Esme Cullen
2008 - Against the Current
2008 - Episode #1.2 role: Bella Bloom
2008 - Freedom role: Rebecca Pope
2008 - Losing My Mind role: Rebecca Pope
2008 - Piece of My Heart role: Rebecca Pope
2008 - Stmívání (Twilight) role: Esme Cullen
2007 - Purple Violets
2006 - A Shock to the System
2006 - Code Zero role: Alice Alden, MD
2006 - Cowboys & Independents role: Alice Alden, MD
2006 - Crossroads
2006 - Fog role: Alice Alden, MD
2006 - Living Dead role: Alice Alden, MD
2006 - Puccini pro začátečnice (Puccini for Beqinners)
2006 - Tango
2006 - Triage
2005 - Chirurgové (Grey's Anatomy) role: Jane Doe / ...
2005 - Hranice života (Stay) role: Athena
2005 - Sweet Land
2005 - Základ rodiny (The Family Stone) role: Susannah Stone Trousdale
2004 - Extreme Commerce
2004 - Mind the Gap
2002 - Emmett's Mark
2001 - Svatý boj (The Believer)
2001 - Thirteen Conversations About One Thing role: Young Woman in Class