Nikki Reed

27. srpna 2010 v 20:48 | majča |  Herci / Herečky
Nikki Reed
Povolání: Herečka, scénáristka 
Datum narození: 17. 05. 1988 
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA  
Znamení: Býk 
Výška: 168 cm 

Reed Nikki

Životopis 

Život této mladé herečky je na její věk celkem pestrý. Jako malá byla stydlivá a "ležela" často v knížkách. Ve 12-ti letech se však dostala ke skupině děvčat, které nešly zrovna příkladem. Její do té doby hezký vztah s matkou začal skřípat a Nikki začla experimentovat s drogama, sexem a nějaké ty krádeže..

Catherine Hardwicke, umělkyně, která se chtěla stát režisérkou a spisovatelkou, dlouho randila se Sethem Reedem a po rozdělení přišla s Nikki styku. V roce 2002 začala s Nikki spolupracovat na scenáři filmu. Nejprve z toho měla vzniknout lehčí komedie, ale vznikla Třináctka, který byl napsán vlastně podle skutečné události, kterou Nikki prožila. Nikki a Catherine dokončily dílo během 6-ti dnů o zimních prázdninách.

Film je částečně rebelský, autobiografický, dramatický a zobrazuje divoký život dívky, která se stává ženou a navazuje vztah k drogám, sexu, krádežím.. Hlavní charakter Tracy, který ztvárnila Evan Rachel Wood, byl vlastně vytvořen podle Nikki, která hrála divokou, rebelskou holku, která jí ve skutečnosti "zkazila".

Nikki je velmi talentovaná a po celkem úspěšném filmu natočila další, například: Legendy z Dogtownu, Úkladná vražda a také si střihla roli v americkém seriálu The O.C.

Koncem roku 2008 jsme ji mohli vidět jako upíří krásku Rosalie po boku krásného (jak jinak) upíra Emmetta (Kellan Lutz) v prvním díle Twilight ságy - Stmívání. 26.11.2009 se v ČR dostalo do kin pokračování Nový měsíc. 1.7.2010 se dostává do kin již 3. díl ságy, Zatmění.

Reed N

Filmografie

Jako herečka
2010 - The Twilight Saga: Zatmění (The Twilight Saga: Eclipse) role: Rosalie Hale
2009 - Twilight sága: Nový měsíc (The Twilight Saga: New Moon) role: Rosalie Hale
2008 - Last Day of Summer role: Stefanie
2008 - Stmívání (Twilight) role: Rosalie Hale
2006 - Addicts role: Molly Larusa
2005 - Legendy z Doqtownu (Lords of Doqtown) role: Kathy Alva
2003 - O.C (''O.C., The'') role: Sadie Campbell
2003 - O.C (O.C., The) role: Sadie Campbell
2003 - Třináctka (Thirteen) role: Evie Zamora
Jako scénáristka
2003 - Třináctka (Thirteen)
Jako producentka
2008 - Last Day of Summer

Reed Ni
Nikki Reed 2
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Byl/la jsi tu...

KLIK 100% (678)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama